Η εξομολόγηση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας για την οποία μίλησε η Μπεκατώρου: «Ήταν βιασμός από τον προπονητή μου» (vid)

Gazzetta team
Η εξομολόγηση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας για την οποία μίλησε η Μπεκατώρου: «Ήταν βιασμός από τον προπονητή μου» (vid)
Η αθλήτρια για την οποία ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε την σιωπή της για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε όταν ήταν 11 ετών.

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν», ανέφερε στο Open η αθλήτρια που πριν 9 χρόνια, όντας ακόμα ανήλικη, είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση.

Να υπενθυμίσουμε πως γι’ αυτήν την αθλήτρια μίλησε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Νίκος Κακλαμανάκης, το κορίτσι τότε ήταν μόλις 11 ετών.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», λέει για πρώτη φορά η 11χρονη τότε αθλήτρια ιστιοπλοΐας.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια, η συγκεκριμένη αθλήτρια, μόλις 11 ετών τότε, καταγγέλλει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τότε προπονητή της.

Το αδίκημα στη δική της περίπτωση δεν έχει παραγραφεί και γι' αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει. «Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», λέει για πρώτη φορά η αθλήτρια.

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε τότε στους γονείς της. Παιδί, μόλις 11 ετών, δεν ήξερε πώς να το χειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ