Επέστρεψε στις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας: Αρνήθηκε κάθε ιατρική βοήθεια

Gazzetta team
Επέστρεψε στις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας: Αρνήθηκε κάθε ιατρική βοήθεια
Η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο Λαμίας έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, ενώ κινητοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Για λίγες ώρες έμεινε νοσοκομείο Λαμίας ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τις δολοφονίες της «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς αρνήθηκε κάθε ιατρική πράξη και του δόθηκε εξιτήριο.

Ο «Λουκάς» από τις 8 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και ο οργανισμός του έχει ξεκινήσει να εξαντλείται.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας, καθώς μεταφέρθηκε από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στο κατάστημα κράτησης υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

Ο ίδιος, σε κείμενο του για την απεργία πείνας, είχε κάνει λόγο για πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας» για τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή –κλειστού τύπου-, συνέπεια του νέου νομοσχεδίου.

Από νωρίς το πρωί, σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκαν κείμενα που αναφέρουν ότι ο «Λουκάς» είναι αρκετά καταβεβλημένος και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της απεργίας πείνας, ωστόσο, χαρακτήρισαν «βίαιη» τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, με κείμενο τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι Νίκος Μαζιώτης και Γιάννης Δημητράκης αναφέρουν: «Από σήμερα Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, ξεκινάμε απεργία πείνας εις ένδειξη Αλληλεγγύης στο σύντροφο Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Καταγγέλλουμε τη βίαιη μεταγωγή του με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο παρά το ότι δήλωσε ότι δεν θέλει καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Πηγή: Reader.gr