Lockdown: Τι θα γίνει με τις προγραμματισμένες παραγγελίες click away

Gazzetta team
Lockdown: Τι θα γίνει με τις προγραμματισμένες παραγγελίες click away
Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση για αυστηρότερο lockdown έως το πρωί της 11ης Ιανουαρίου αιφνιδίασε τους εμπόρους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηρότερο lockdown έως το πρωί της 11ης Ιανουαρίου, που σημαίνει πως κλείνουν ξανά τα πάντα ενώ σταματά και η μέθοδος click away από τα μαγαζιά.

Οι έμποροι ετοιμάζονταν για τον νέο τρόπο λειτουργίας, click in shop που είχε προαναγγείλει το υπουργείο Ανάπτυξης μετά την επιτυχία της υπηρεσίας click away, αλλά τελικά αναγκάζονται να κλείσουν και πάλι τα καταστήματά τους.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star, οι καταστηματάρχες είναι αρκετά αναστατωμένοι αφού ήδη είχαν προγραμματίσει παραδόσεις με τη μέθοδο του click away την επόμενη εβδομάδα.

Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εξυπηρετήσουν όλους τους πελάτες τους, δημιουργεί στους εμπόρους έναν πρόσθετο πονοκέφαλο.

Το πιθανότερο είναι ότι το κάθε κατάστημα θα επαναπρογραμματίσει με τον πελάτη την ημερομηνία παράδοσης της παραγγελίας του μετά τις 11 Ιανουαρίου, οπότε και ανακοινώθηκε ότι θα λήξει το lockdown, σύμφωνα με το star.gr.

Μία άλλη επιλογή είναι έμποροι και πελάτες να συνεννοηθούν τηλεφωνικά για κατ’ οίκον παράδοση, ακόμα και από τους ίδιους τους καταστηματάρχες, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, κάτι που συνέβαινε και πριν τεθεί σε εφαρμογή η υπηρεσία click away.

Οι μεγάλες αλυσίδες θα δρομολογήσουν επίσης νέες διαδικασίες για να μπορέσουν από Δευτέρα να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους που περίμεναν να παραλάβουν με τη μέθοδο του click away.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ