«Φρούριο» η Αθήνα: Πάνω από 30 μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ., σαρωτικοί έλεγχοι και 5 με 7 το πρωί, περιπολίες στις γειτονιές (vid)

Gazzetta team
«Φρούριο» η Αθήνα: Πάνω από 30 μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ., σαρωτικοί έλεγχοι και 5 με 7 το πρωί, περιπολίες στις γειτονιές (vid)
Περισσότερα από 30 «ενισχυμένα» μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στηθεί στην Αττική, ενώ υπάρχουν και πέντε συγκεκριμένα σε κεντρικούς άξονες. Σαρωτικοί έλεγχοι και 5 με 7 το ξημέρωμα για να εντοπιστούν όσοι επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της πρωτοχρονιάς.

Σε ισχύ τίθεται από τις 10 το βράδυ της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής η επιχείρηση «Πρωτοχρονιά» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, με επίκεντρο την Αττική, έχουν στηθεί περισσότερα από 30 μπλόκα, τα οποία είναι «ενισχυμένα», ενώ υπάρχουν και πέντε συγκεκριμένα μπλόκα σε κεντρικούς άξονες, που δεν θα αφήνουν ούτε... κουνούπι να περνάει χωρίς έλεγχο. Ήδη, να θυμίσουμε -μιας και... πέρασε η ώρα- ισχύει και πάλι η απαγόρευση μετακίνησης, έως τις 5 το πρωί.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, για να εντοπιστούν όσοι επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της πρωτοχρονιάς, η αστυνομία θα πραγματοποιήσει εντατικούς ελέγχους και από τις 5 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 7. Όσοι κινούνται εκείνες τις ώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία θα βεβαιώνουν τον λόγο της μετακίνησης τους.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιούν καθολικούς ελέγχους τις επόμενες ώρες. Το ίδιο ακριβώς σχέδιο ακολούθησε, άλλωστε, η αστυνομία και τις προηγούμενες ημέρες. Θα «κλείνουν», δηλαδή, αυτούς τους δρόμους και θα ελέγχουν όλα τα διερχόμενα οχήματα.

Παράλληλα, σε μεγάλη κινητοποίηση βρίσκονται και οι μηχανές της ΔΙΑΣ, αλλά και περιπολικά, τα οποία θα διέρχονται σε γειτονιές, πραγματοποιώντας και αυτοί ελέγχους. Προκειμένου, όμως, να εντοπιστούν και εκείνοι οι οδηγοί, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να βρίσκονται έξω κατά την απαγόρευση μετακινούμενοι σε μη κεντρικές αρτηρίες της Αττικής, περιπολικά και μηχανές της ΔΙΑΣ θα πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ