Η προληπτική κίνηση του Τσιόδρα πριν εμβολιαστεί: Χτύπησε τρεις φορές το χέρι του στην καρέκλα (vid)

Gazzetta team
Η προληπτική κίνηση του Τσιόδρα πριν εμβολιαστεί: Χτύπησε τρεις φορές το χέρι του στην καρέκλα (vid)
Ο Σωτήρης Τσιόδρας λίγο πριν εμβολιαστεί χτύπησε το χέρι του τρεις φορές στο μπράτσο της καρέκλας.

Το μεσημέρι της Κυριακής (27/12) εμβολιάστηκε και ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Ο κ. Τσιόδρας, εμφανώς χαρούμενος, όταν κάθισε στην καρέκλα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν φοβάται, απαντώντας κατηγορηματικά: «Αν φοβάμαι; Όχι βέβαια». Όση ώρα, μάλιστα, η νοσηλεύτρια ετοίμαζε το εμβόλιο, θυμήθηκε τα εμβόλια που έχει κάνει. «Κάθε χρόνο εμβολιάζομαι με το εμβόλιο της γρίπης και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια το κάνω», δήλωσε. Έχει, επίσης κάνει, όπως είπε, τετάνου, πολιομυελίτιδας, ενώ σε ερώτηση για τον έμπολα απάντησε πως δεν το έχει κάνει ακόμα.

Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν και καθώς η νοσοκόμα τον πλησίαζε, έκανε μια χαρακτηριστική -αγαπημένη των Ελλήνων- προληπτική κίνηση, χτυπώντας... ξύλο. Χτύπησε χαρακτηριστικά το μπράτσο της καρέκλας που καθόταν.

Στη συνέχεια, δε και μετά τον εμβολιασμό, τόνισε πως «ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια και οι οποίες έχουν θεσπιστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τηρούνται και από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων» και ότι «τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε κλινικές δοκιμές που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και ήδη έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες χιλιάδες υγειονομικοί σε όλον τον κόσμο».

Έκανε λόγο ακόμα για μια «ιστορική στιγμή, που όλοι την περιμέναμε και επιτέλους ήρθε» και τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «δεν είναι το τέλος ακόμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ