Δρακόντεια μέτρα για τη μεταφορά του εμβολίου: ΕΚΑΜ κι ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ (vid)

Gazzetta team
Δρακόντεια μέτρα για τη μεταφορά του εμβολίου: ΕΚΑΜ κι ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ (vid)
Βήμα-βήμα το πολύ μεγάλο σχέδιο που θα υλοποιηθεί από τη στιγμή που τα εμβόλια θα περάσουν στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου να φτάσουν με ασφάλεια.

Τρεις μέρες μένουν μέχρι να φτάσουν τα εμβόλια για τον κορονοϊό στη Ελλάδα και και το δίχτυ ασφαλείας που έχει στηθεί για την προστασία των οχημάτων που θα τα μεταφέρουν είναι πρωτοφανές, ενώ όλα είναι έτοιμα για την επιχείρηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, χθες έγινε και προσομοίωση της διαδρομής που θα ακολουθήσει η νταλίκα που θα μεταφέρει τα εμβόλια μέχρι την αποθήκη στην Αττική.

Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, την νταλίκα θα συνοδεύουν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ και πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, καθώς και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Η διαδρομή που θα χρειαστεί για τη μεταφορά έχει χρονομετρηθεί. Στόχος είναι να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο, γι' αυτό και σύμφωνα με το σχεδιασμό, αν χρειαστεί θα κλείσουν ακόμα και δρόμοι.

Άνθρωποι από το κέντρο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα παρακολουθούν τη διαδικασία και θα γνωρίζουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η νταλίκα ανά πάσα ώρα και στιγμή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open.

Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ που έχουν ποτέ στηθεί, αναφέρουν οι πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ