«Δύο πίτα γύρο»: Όλα τα απίθανα συνθηματικά για το delivery κοκαΐνης (vid)

Gazzetta team
«Δύο πίτα γύρο»: Όλα τα απίθανα συνθηματικά για το delivery κοκαΐνης (vid)
Συνθηματικά... το ένα καλύτερο από το άλλο, χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους διακινητές και αποδέκτες του delivery κοκαΐνης, προκειμένου να διευκρινίζουν την ποσότητα και την ποιότητα.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος κοκαΐνης, που έκανε delivery επί 24ώρου βάσεως στις βίλες επώνυμων Αθηναίων στην Εκάλη, την Κηφισιά, το Κολωνάκι, τη Γλυφάδα, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, αναμένεται να «βγάλει» τις επόμενες ημέρες ονόματα, που θα προκαλέσουν σάλο.

Από τη λίστα του κυκλώματος, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA και της εκπομπής Live News, έχουν ανακαλυφθεί 235 ονόματα, κάποια, δε, πολύ γνωστά, μεταξύ των οποίων μιας διάσημης τραγουδίστριας, ενός ράπερ, ενός μπασκετμπολίστα και τριών γνωστών δικηγόρων. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών γνωρίζουν τις διευθύνσεις τους, αλλά και τις ποσότητες κοκαΐνης που αγόραζαν και το πότε. Άλλες 500 επαφές, ωστόσο, εξετάζονται και αναμένεται η ταυτοποίηση των προσώπων από την άρση του απορρήτου, για να τις «δέσουν» στην υπόθεση.

Η εξέλιξη σήμερα (18/12) είναι πως έξι από τα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Τα απίθανα συνθηματικά

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλούν τα απίθανα συνθηματικά στο τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους διακινητές και αποδέκτες, προκειμένου να διευκρινίζουν την ποσότητα και την ποιότητα της κοκαΐνης.

Μερικά από αυτά ήταν «διαμαντάκι», «πίτσα», «καφεδάκι», «μπυρίτσα», «πίτα γύρο», «πακέτο τσιγάρα» και άλλα πολλά.

«Είναι ώρα για σούπα»

Όταν, δε, το εμπόρευμα ανανεωνόταν, το «χρυσό» πελατολόγιο λάμβανε ένα ομαδικό μήνυμα: «Τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει είναι ώρα για σούπα. Η ομάδα του 24ωρου σας εύχεται καλό φθινόπωρο με καλύτερες ποιότητες»!

Στη συνέχεια, τα μέλη του κυκλώματος, όλο το 24ωρο και ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα, έκρυβαν στις ειδικές κρύπτες τα μπλε σακουλάκια με την κοκαΐνη και ξεκινούσαν για την παράδοση.

Στη φυλακή οι έξι κατηγορούμενοι

Οι έξι κατηγορούμενοι, που απολογήθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 17:00 στην ανακρίτρια, αρνήθηκαν τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται, δηλώνοντας, στην πλειοψηφία τους, τοξικομανείς.

Παρ' όλα αυτά δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι έκριναν ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος αρνήθηκε τον ρόλο που του αποδίδεται στη δικογραφία και κατονόμασε άλλο πρόσωπο, ως επικεφαλής.

Ισχυρίστηκε ότι είναι τοξικοεξαρτημένος και πως διακινούσε ναρκωτικές ουσίες για να μπορεί να εξασφαλίζει τις δόσεις του.