Νέα προβλήματα στην Speedex: Cyber attack μπλόκαρε την λειτουργία της

Gazzetta team
Νέα προβλήματα στην Speedex: Cyber attack μπλόκαρε την λειτουργία της
Εκτός από τον μεγάλο όγκο αποστολών με κούριερ, η Speedex καλείται να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε.

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τις μεταφορικές εταιρίες (κούριερ), με το τελευταίο να αφορά την Speedex.

Όπως ανακοίνωσε δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει την εισροή-παραλαβών των αποστολών και να εξασφαλίσει την πλήρη ιχνηλάτησή τους.

Έτσι, μέχρι αύριο, Σάββατο, τουλάχιστον προχωράει στην αναστολή παραλαβών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αγαπητοί Πελάτες,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα πληροφοριακά μας συστήματα δέχθηκαν κυβερνο-επίθεση (cyber attack) με αποτέλεσμα έως και σήμερα να μην έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε πλήρως τη λειτουργία τους.

Κατά τους ελέγχους μας και τις προβλεπόμενες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, δεν διαπιστώθηκε καμίας μορφής απώλεια ή διαρροή δεδομένων εταιρικού ή προσωπικού χαρακτήρα.

Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος και με δεδομένη την αδυναμία ελέγχου των εισροών – παραλαβών των αποστολών, καθώς και της εξασφάλισης της πλήρους ιχνηλασιμότητάς τους, είμαστε αναγκασμένοι προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας, να προχωρήσουμε σε αναστολή παραλαβής αποστολών για το διάστημα από την Πέμπτη 17/12 έως και το Σάββατο 19/12.

Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου για τον περαιτέρω προγραμματισμό μας, συνεκτιμώντας και την πορεία επίλυσης των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την προαναφερθείσα κακόβουλη ενέργεια εναντίον της Speedex.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ