Νέο μπλόκο στα ρεβεγιόν: «Ανοιχτή η ακύρωση του ορίου των 9 ατόμων»

Gazzetta team
Νέο μπλόκο στα ρεβεγιόν: «Ανοιχτή η ακύρωση του ορίου των 9 ατόμων»
Το όριο των 9 ατόμων που τέθηκε από την κυβέρνηση για το ρεβεγιόν δεν αποκλείεται να ακυρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπό αίρεση ο αριθμός των 9 ατόμων στα περιορισμένης έκτασης ρεβεγιόν, εάν χειροτερέψει η κατάσταση, με βάση τα όσα είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος στον ΣΚΑΙ.

«Το όριο των 9 ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», τόνισε σε σχετική ερώτηση ΄που του υποβλήθηκε.

Τοπικά lockdown

Παράλληλα επισήμανε ότι εξετάζεται η επιβολή lockdown, τύπου Μαρτίου, σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής που φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και είναι ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα και η Μάνδρα, όπως επίσης και στην Κοζάνη, μετά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων.

«Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε παράλληλα πως η Επιτροπή ενημερώθηκε χθες για την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική. «Τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, διότι εκ των υστέρων καταλαβαίνεις ότι ίσως έπρεπε να είχες πάρει νωρίτερα μέτρα», είπε ο καθηγητής.

«Εμειναν λίγοι μήνες για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Η άκρη του τούνελ θα είναι λίγο μετά το Πάσχα που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πρέπει να κάνουμε υπομονή».

Όσο δε για τα εμβόλια είπε πως: «Πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν, καθώς δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ