Οδηγός για ρεβεγιόν: Ωράριο, άτομα, μετακίνηση και αντιδράσεις ειδικών

Gazzetta team
Οδηγός για ρεβεγιόν: Ωράριο, άτομα, μετακίνηση και αντιδράσεις ειδικών
Αναλυτικά τι ισχύει για τα ρεβεγιόν ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Αντίθετοι οι λοιμωξιολόγοι, κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου.

Τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι μπορεί επιτέλους να δείχνουν μία αργή και μικρή μείωση, όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή εφησυχασμού ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Για αυτό άπαντες επιμένουν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις μέρες που ακολουθούν, προκειμένου η εξάπλωση του κορονοϊού να συνεχίσει να δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης...

Ειδικά μάλιστα την περίοδο από τις 24 Δεκεμβρίου έως και την 1η Ιανουαρίου, όπου παραδοσιακά οι οικογένειες μεταφέρονται από σπίτι σε σπίτι, προκειμένου να γιορτάσουν και να περάσουν ευχάριστα.

Τα εφετινά Χριστούγεννα όμως δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα προηγούμενα και όλοι ελπίζουν να μην θυμίζουν σε τίποτα και τα επόμενα. Άπαντες θα πρέπει να ακολουθήσουν κάποιους ειδικούς κανόνες, με την ευχή να είναι η τελευταία φορά που μπαίνουμε σε τέτοια διαδικασία...

Οι κανόνες των ρεβεγιόν

Με άλλη μία οικογένεια. Καλό θα ήταν η συγκεκριμένη οικογένεια να είναι εμπιστοσύνης. Να ξέρουμε πως έχει κινηθεί στην περίοδο της πανδημίας, αν είναι προσεκτική, αν παίρνει μέτρα προφύλαξης και τι επαφές έχει.

Κάθε σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 9 άτομα, χωρίς ωστόσο ο συγκεκριμένος αριθμός να σημαίνει κάτι. Απλά σε θεωρητικό επίπεδο καλύπτει τον κανόνα των δύο οικογενειών.

Με την ίδια οικογένεια Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά. Έτσι, θα περιοριστούν οι πιθανότητες, ακόμα και αν υπάρχει κάποιος ασυμπτωματικός να υπάρχει μεγάλη διασπορά. Επίσης, αν υπάρξει κρούσμα θα είναι στενός ο κύκλος της ιχνηλάτησης.

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δύσκολα θα μπορέσει να γίνει ρεβεγιόν, καθώς 22:00 άπαντες θα πρέπει να είναι σπίτι τους, καθώς θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανήμερα τώρα, ισχύει το ίδιο ωράριο, απλά επειδή είναι αργία, το ρεβεγιόν μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα.

Αναφορικά με τον κωδικό μετακίνησης τώρα, στο Mega χθες ειπώθηκε οτι μπορεί να γίνει με τον αριθμό 6. Ωστόσο κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει οτι σε ενδεχόμενο έλεγχο, δεν θα επιβληθεί πρόστιμο.

Αντιδράσεις των λοιμωξιολόγων

Κόντρα όμως στις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για τα 9 άτομα και τις συστάσεις για άλλη μία οικογένεια, όλοι οι λοιμωξιολόγοι που βγαίνουν στα κανάλια τονίζουν οτι καμία οικογένεια δεν πρέπει να κάνει ρεβεγιόν. Ούτε με 9 άτομα, ούτε με άλλη οικογένεια.

Όπως επισημαίνουν ο κίνδυνος μετάδοσης παραμένει μεγάλος και άπαντες πρέπει να κάνουν υπομονή όπως το Πάσχα, να γιορτάσουν με όσους μένουν μαζί στο σπίτι και να μείνουν ασφαλείς.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαου Καπραβέλου: «Ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ