Μειώνονται τα μπλόκα, περισσότερες περιπολίες και... drones: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τo click away (vid)

Gazzetta team
Μειώνονται τα μπλόκα, περισσότερες περιπολίες και... drones: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τo click away (vid)
Αυξημένες περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει αγορών μέσω «click away».

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμορφώνει το επιχειρησιακό σχεδιασμό της ενόψει του μερικού άνοιγμα της αγοράς.

Σύμφωνα με το OPEN, τα σταθερά μπλόκα θα μειωθούν, ενώ θα γίνονται περισσότερες περιπολίες από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης.

Επίσης, θα είναι πιο έντονη η παρουσία των αστυνομικών σε εμπορικούς δρόμους, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε γειτονιές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις γιορτές θα σηκωθεί drone, προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ. να μπορεί να κάνει πιο εύκολα επεμβάσεις σε περιπτώσεις συνωστισμού.

Τι ισχύει για το click-away

Το click away προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

  • Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
  • Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  • Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας-πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

«Η μέθοδος του «click away» θα αποτελέσει τον μόνο τρόπο για τα εμπορικά καταστήματα, να πωλούν τη περίοδο της εορταστικής αγοράς των Χριστουγέννων» αναφέρει το ΕΒΕΠ.

Σε ό,τι αφορά στις διαφορές στους όρους «e-shop» και «e-commerce» αντίστοιχα, ενώ ο κάθε όρος έχει δικό του ορισμό και είναι δύο διαφορετικές έννοιες.

Tι είναι e-shop;

Ένα e-shop ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι «ο τόπος» όπου μια εταιρεία μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της χρησιμοποιώντας ψηφιακά δίκτυα. Είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα όπου οι πελάτες μπορούν να «επισκέπτονται» από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στο internet από το κινητό ή τον φορητό υπολογιστή τους.

Αυστηρά πρόστιμα

Οι επιχειρήσεις που θα βρεθούν να έχουν μέσα κάποιον πελάτη θα επιβάλλεται πρόστιμό από 2.000 έως 50.000 ευρώ -ανάλογα με τα τ.μ. του καταστήματος- και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 μέρες.

Πηγή: reader.gr