Χαρδαλιάς: «Μέχρι 10 λεπτά αναμονή στο κατάστημα, μετά πρόστιμο» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Μέχρι 10 λεπτά αναμονή στο κατάστημα, μετά πρόστιμο» (vid)
Λεπτομέρειες αναφορικά με τη λειτουργεία των καταστημάτων με click away έδωσε ο -βραχνιασμένος- Νίκος Χαρδαλιάς. «Η αναμονή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά και σε αντίθετη περίπτωση θα υποβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πρόστιμο, άγνωστο ακόμη πόσο θα είναι αυτό, προβλέπεται για τα καταστήματα με click away, όπου ο χρόνος αναμονής για την παραλαβή προϊόντων από τους πελάτες θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά.

Όπως είπε ο -εμφανώς βραχνιασμένος- Νίκος Χαρδαλιάς, δίνοντας λεπτομέρειες αναφορικά με τη λειτουργεία των καταστημάτων, οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους με click away να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε, λοιπόν, ότι η αναμονή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε:

  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους με click away να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
  • Η αναμονή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά και σε αντίθετη περίπτωση θα υποβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο.
  • Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό έγγραφο της αγοράς, έχοντας στείλει SMS με τον κωδικό 2.
  • Η παραλαβή θα γίνεται μόνο από την είσοδο του καταστήματος και η πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS. Η «ουρά» έξω από το κατάστημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα εννιά άτομα, ενώ θα πρέπει να τηρείται μεταξύ των πελατών απόσταση δύο μέτρων.