Εύβοια: Απατεώνες απέσπασαν 13.800 ευρώ από αρτοποιό στα Ψαχνά

Gazzetta team
Εύβοια: Απατεώνες απέσπασαν 13.800 ευρώ από αρτοποιό στα Ψαχνά
Ο αρτοποιός υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και κάλεσε στο τηλέφωνο τον αντιδήμαρχο του οποίου το όνομα ανέφεραν.

Θύμα απάτης από επιτήδειους έπεσε ελεύθερος επαγγελματίας στην περιοχή των Ψαχνών, με αποτέλεσμα να του αποσπάσουν 13.800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο αρτοποιός δέχθηκε τηλεφωνική κλήση όπου ο συνομιλητής προσποιούμενος αντιδήμαρχο του Δήμου του είπε ότι ήθελε 700 κιλά ψωμί για να κάνει δωρεά.

Στη συνέχεια οι απατεώνες ζήτησαν αριθμό λογαριασμού του αρτοποιού όπου και του έκαναν κατάθεση 7.000 ευρώ, όπως αναφέρει το evima.gr.

Μετά από λίγη ώρα οι απατεώνες ζήτησαν από τον αρτοποιό να τους επιστρέψει τις 4.000 ευρώ με την δικαιολογία ότι έκανε λάθος στην παραγγελία ο υποτιθέμενος αντιδήμαρχος τον οποίο προσποιούνταν.

Ο αρτοποιός αμέσως υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και κάλεσε στο τηλέφωνο τον αντιδήμαρχο του οποίου το όνομα ανέφεραν, όπου έκπληκτος εκείνος του είπε ότι δεν ανήκει σε εκείνον αυτός ο αριθμός τηλεφώνου.

Μάλιστα, οι αρτοποιοί της Εύβοιας με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν και δεύτερο περιστατικό καθώς απατεώνες εξαπάτησαν και άλλους αρτοποιούς στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων αποσπώντας χρηματικά ποσά παριστάνοντας αντιδήμαρχο της περιοχής.

Οι εν λόγω απατεώνες κατάφεραν αφού είχαν τον αριθμό της κάρτας ενός από τους αρτοποιούς-θύματα να του αποσπάσουν το ποσό των 13.800 ευρώ. Με κάποιο τρόπο κατάφεραν να σπάσουν τους κωδικούς της κάρτας και να του αποσπάσουν το υπέρογκο αυτό ποσό.

Αμέσως ο συγκεκριμένος αρτοποιός ενημέρωσε την τράπεζα για το συμβάν και επιβεβαιώθηκε ότι είχε γίνει υποκλοπή των στοιχείων της κάρτας του.

Το θέμα παίρνει σοβαρές διαστάσεις ενώ την ίδια ώρα έχουν κατατεθεί μηνύσεις και αναμένεται η δράση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.