«Αντάρτικο» από τον Μητροπολίτη Ξάνθης: Ανοίγει τις εκκλησίες

Gazzetta team
«Αντάρτικο» από τον Μητροπολίτη Ξάνθης: Ανοίγει τις εκκλησίες
Την απόφασή του να ανοίξουν οι εκκλησίες στην Ξάνθη, πήρε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, κόντρα στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν.

Το δικό του... αντάρτικο φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει ο Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, καθώς όπως αναφέρουν πολλά τοπικά ΜΜΕ, αλλά και το vimaorthodoxias.gr, ανακοίνωσε την απόφασή του να ανοίξουν οι εκκλησίες στην περιοχή.

«Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Οι Ιεροί Ναοί, όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε Χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να Προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο, την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν.

Εγώ κάλεσα σήμερα τους Ιερείς για να τους δώσω κάποιες οδηγίες. Είπαμε ότι θα τελειώνει η Θεία Λειτουργία όσο γίνεται πιο νωρίς. Οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο. Τους είπα ότι μέχρι τις 9.30 – 10 παρά – 10.00, δεν θα καταλύσουν την Θεία Κοινωνία. Θα κρατήσουν ώστε όποιος άνθρωπος θέλει να πάει να κοινωνήσει, θα μπορεί να κοινωνήσει. Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας όπως λέγουν οι πατέρες. Άρα λοιπόν μπορεί ο Χριστιανός να πάει να κοινωνήσει».

Αξίζει να θυμίσουμε πως όλες οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές για το κοινό και οι λειτουργίες γίνονται αποκλειστικά με τον ιερέα, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς την προηγούμενη Παρασκευή, στην ενημέρωσή του, συμπεριέλαβε την Ξάνθη στις περιοχές για τις οποίες υπάρχει έντονη ανησυχία.