Γώγος: «Εάν δεν αλλάξει κάτι, να μην ανοίξει τίποτα έως τις γιορτές»! (vid)

Gazzetta team
Γώγος: «Εάν δεν αλλάξει κάτι, να μην ανοίξει τίποτα έως τις γιορτές»! (vid)
«Αυτήν τη στιγμή είναι γεμάτο το ποτήρι, εάν θα το πιέσουμε θα ξεχειλίσει, και όταν ξεχειλίσει το ποτήρι αυτό θα θρηνήσουμε θύματα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής!

«Καμπανάκι» από τον Χαράλαμπο Γώγο!

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o καθηγητής Ιατρικής τόνισε πως «εάν τα υπάρχοντα δεδομένα δεν βελτιωθούν μετά τις 15 του μηνός, ούτε τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άνοιγμα και θα πρέπει να περιμένουμε, κάνοντας πολύ προσεκτικά βήματα».

«Με αυτά τα δεδομένα, μέχρι τις 15 του μηνός δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε καταστήματα και λιανεμπόριο, γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τους νοσηλευόμενους στο Σύστημα Υγείας», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Και συνέχισε: «Το να ανοίξουμε ξαφνικά, δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το Σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε. Αυτήν τη στιγμή είναι γεμάτο το ποτήρι, εάν θα το πιέσουμε θα ξεχειλίσει, και όταν ξεχειλίσει το ποτήρι αυτό θα θρηνήσουμε θύματα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γώγος, την πολυπλοκότητα του προβλήματος αναφορικά με την νόσο του κορωνοιού δείχνει και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων, το οποίο επισημαίνει μελλοντικούς κινδύνους τόσο από ένα πρόωρο όσο και από ένα μεταγενέστερο άνοιγμα.

Αναλυτικότερα, τόνισε, πέραν των υγειονομικών του επιδράσεων, ο κορονοϊός έχει σοβαρότατες κοινωνικοοικονομικές επιδράσεις.

«Η ζωή του κόσμου έχει αλλάξει, το βλέπουμε όλοι, μέχρι και σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει», είπε συγκεκριμένα.

«Πρακτικά είμαστε μεταξύ δύο συμπληγάδων, όπου η μία αφορά την πίεση στο Σύστημα Υγείας», συμπλήρωσε.