Αρνήθηκαν σε νοσηλεύτρια του Σωτηρία να νοικιάσει σπίτι επειδή εργάζεται σε ΜΕΘ κορονοϊού (pic)

Gazzetta team
Αρνήθηκαν σε νοσηλεύτρια του Σωτηρία να νοικιάσει σπίτι επειδή εργάζεται σε ΜΕΘ κορονοϊού (pic)
Η Βάλια είχε δώσει ακόμα και την εγγύηση για το σπίτι, αλλά η συμφωνία ακυρώθηκε όταν έμαθαν οι υπόλοιποι κάτοικοι της πολυκατοικίας οτι δουλεύει στην ΜΕΘ του Σωτηρία.

Φαίνεται τελικά πως οι υγειονομικοί που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό, εκτός από την πίεση και τους κινδύνους κατά την διάρκεια της βάρδιάς τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κοινωνικό ρατσισμό.

Γιατί; Πολύ απλά γιατί πολλοί από το περιβάλλον τους, διακατέχονται από μία καχυποψία και φόβο μη τυχόν κολλήσουν...

Δείτε την περίπτωση της Βάλιας που δουλεύει στην ΜΕΘ του Σωτηρία και κάθε μέρα δίνει αγώνα για να κρατηθούν συνάθρωποί μας στην ζωή...

Όπως αποκάλυψε η ίδια, είχε συμφωνήσει να νοικιάσει σπίτι, είχε δώσει προκαταβολή, όμως όταν οι υπόλοιποι κάτοικοι της πολυκατοικίας έμαθαν που εργάζεται, απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη να μην προχωρήσει υπό τον φόβο μην κολλήσουν.

Διαβάστε την απίστευτη ανάρτησή της...

Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πώς μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι, έλεγα, αλλά προσέχω. Καθώς οι μέρες περνούσαν, έβλεπα τα βλέμματά τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δεν τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα.

Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μία μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει, γιατί έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στενοχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για τη δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό.
Οι συνάδελφοί μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες.
Είμαι η Βάλια, λοιπόν, και είμαι πάλι αρνητική».

Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε....

Δημοσιεύτηκε από Valia Vl στις Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020