Πλαφόν στα τεστ κορονοϊού: Ανώτατη τιμή 40 ευρώ για μοριακό και 10 ευρώ για rapid

Gazzetta team
Πλαφόν στα τεστ κορονοϊού: Ανώτατη τιμή 40 ευρώ για μοριακό και 10 ευρώ για rapid
Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανακοίνωσε πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορονοϊό, μετά από φαινόμενα κερδοσκοπίας, όπως είπε, και ασύμμετρων ανατιμήσεων.

Πλαφόν στην τιμή των τεστ κορονοϊού βάζει η κυβέρνηση.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, έκανε λόγο για φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων και ανακοίνωσε πως ορίζεται ανώτατη τιμή 40 ευρώ για μοριακό τεστ και 10 ευρώ για rapid.

Ο κ. Σταμπουλίδης δήλωσε, επίσης, πως «ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες, μέσω τροπολογίας, νομοθετική διάταξη για τη θέσπιση των ανώτατων τιμών χρέωσης, καθώς και ανώτατες τελικές τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες αναγκαίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών»

Όπως ανέφερε, «μετά τη νομοθετική διάταξη θα ακολουθήσει υπουργική Απόφαση και θα καθορίζονται οι τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων ανίχνευσης του κορονοϊού SARS-Cov2 σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ