Ρεφενέ κορονοπάρτι σε βίλες της Αθήνας, χαμός τα σαββατοκύριακα στην Αράχωβα με το χαρτί από την ΕΡΓΑΝΗ (vid)

Gazzetta team
Ρεφενέ κορονοπάρτι σε βίλες της Αθήνας, χαμός τα σαββατοκύριακα στην Αράχωβα με το χαρτί από την ΕΡΓΑΝΗ (vid)
Ολόκληρο σχέδιο καταστρώνουν κάποιοι για τη διοργάνωση πάρτι εν μέσω πανδημίας σε βίλες της Αθήνας, αλλά και τρικούβερτα γλέντια μέχρι πρωίας τα σαββατοκύριακα στην Αράχωβα και άλλους κοντινούς προορισμούς!

Πέρα βρέχει ορισμένοι...

Παρότι η κατάσταση είναι, πλέον, κάτι παραπάνω από δραματική, κάποιοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και πιθανότατα -αν όχι σίγουρα...- είναι οι ίδιοι, που και πριν από λίγους μήνες, το καλοκαίρι, έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, όχι τα μέτρα, αλλά όλους τους υπόλοιπους.

Τώρα, λοιπόν, με την κατάσταση όπως προαναφέραμε σε οριακό σημείο, προκύπτει από ένα, πραγματικά, απίστευτο ρεπορτάζ του newsit.gr, πως εν μέσω lockdown, πανδημίας, κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών, διοργανώνονται πάρτι στην Αθήνα και μάλιστα ρεφενέ. Βάζουν, δηλαδή, όλοι μαζί ένα χρηματικό ποσό, για να καλυφθούν τα έξοδα του εκάστοτε κορονοπάρτι.

Ολόκληρο σχέδιο... βγαλμένο από ταινία

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχει ολόκληρο σχέδιο. Καταρχήν, νοικιάζουν μια βίλα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ψάχνουν για αγγελίες που έχουν υποσημείωση ότι «ο χώρος διατίθεται και για εκδηλώσεις». Οι συμμετέχοντες φαίνεται πως επιλέγουν, κυρίως, βίλες, είτε στα Βόρεια Προάστια είτε στη Δυτική Αττική, σε απόμερα σημεία, για να μην τραβούν τα αδιάκριτα βλέμματα γειτόνων.

Η «ταρίφα» είναι 50 ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της μίσθωσης, ο dj, αλλά και τα ποτά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τι προσκλήσεις, αυτές αποστέλλονται μέσω εφαρμογών συνομιλιών ή των social media και χρησιμοποιούν λέξεις «κλειδιά», ούτως ώστε να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο, χωρίς να αφήνουν υπόνοιες ότι διοργανώνεται κάποιο πάρτι. Τα οποία πάρτι, δε, συνεχίζει το ίδιο ρεπορτάζ, ξεκινούν με τον ήλιο ακόμη στον ουρανό και κρατούν μέχρι τις 5 το πρωί, που λήγει η απαγόρευση...

Χαμός στην Αράχωβα

Απίστευτη, όμως, είναι και η αποκάλυψη για τρικούβερτα γλέντια τα σαββατοκύριακα στην Αράχωβα και άλλους κοντινούς χειμερινούς προορισμούς. «Πώς;», θα αναρωτηθείτε, αφού υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης από περιφέρεια σε περιφέρεια. Η φοβερή απάντηση είναι «με το χαρτί από την ΕΡΓΑΝΗ»!

Το newsit.gr σημειώνει-θυμίζει ότι μπορεί να απαγορεύεται η μαζική μετακίνηση πολιτών από νομό σε νομό, αλλά ο νόμος δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης για εργασιακούς λόγους.

Αν, λοιπόν, κάποιος είναι επιχειρηματίας και επικαλεστεί εργασιακούς λόγους, έχοντας όλα τα νόμιμα έγγραφα και κυρίως αυτό από την «ΕΡΓΑΝΗ», που να βεβαιώνουν το αναγκαίο της μετακίνησης, μπορεί να το κάνει. Επίσης, στο συγκεκριμένο έγγραφο, αναφέρεται η περιοχή δράσης του επαγγελματία, όχι και η βάση της επιχείρησης, οπότε αυτό το «παραθυράκι» το εκμεταλλεύονται επιτήδειοι και κινούνται ανενόχλητοι παρτάροντας...

Και υπάρχει, φυσικά και εδώ σχέδιο, ακόμη πιο πανούργο. Όλοι αυτοί φροντίζουν να μετακινούνται μόνοι τους, ώστε να μην κινούν τις υποψίες των αστυνομικών, που στήνουν μπλόκα κατά μήκος της Εθνικής Οδού.

Οι συμμετέχοντες φροντίζουν να νοικιάσουν και κάποιο κατάλυμα, όπου συνδυάζουν το πάρτι με διήμερη εξόρμηση! Συνήθως το μόνο που έχουν μαζί τους είναι κάποια μπουκάλια αλκοόλ, καθώς το σαλέ, όπου θα γίνει το πάρτι, αλλά και ο dj, είναι πληρωμένα από τον διοργανωτή. Φαίνεται, μάλιστα, πως τα συγκεκριμένα κορονοπάρτι γίνονται εναλλάξ και κάθε σαββατοκύριακο, οπότε το κόστος μοιράζεται.

Σε αυτά τα πάρτι, δε, έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής άτομα που έχουν στη διάθεση τους ειδική άδεια μετακίνησης, οπότε δεν αντιμετωπίζουν κανένα θέμα αν προκύψει έλεγχος.