Τα ΜΑΤ έκαναν προσαγωγές μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου: Προσήχθη άτομο που πήγαινε φαγητό στους καταληψίες (vids)

Gazzetta team
Τα ΜΑΤ έκαναν προσαγωγές μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου: Προσήχθη άτομο που πήγαινε φαγητό στους καταληψίες (vids)
Δυνάμεις των ΜΑΤ έκοψαν τα λουκέτα από την είσοδο στην οδό Στουρνάρη και περικύκλωσαν τα περίπου 40 άτομα, που είχαν μπει μέσα στο Πολυτεχνείο από χθες (13/11), κάνοντας προσαγωγές.

Αμέσως μόλις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ανακοίνωσε την απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο, η αστυνομία εισέβαλε στο ιστορικό κτίριο και προχώρησε σε προσαγωγές.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», μέχρι στιγμής έχουν γίνει, μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου, αρκετές προσαγωγές ατόμων, τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η ΕΡΤ μετέδωσε πως δεν υπήρξε καμία ένταση. Τα συγκεντρωμένα άτομα, περίπου 40, είχαν καθίσει μπροστά στην πόρτα, με αστυνομικούς να μπαίνουν μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου και να τα περικυκλώνουν.

Ήδη, άλλωστε, από χθες το βράδυ, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ισχυρότατες, με πάνω από 10 κλούβες! Σύμφωνα με μαρτυρία στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπήρξε προσαγωγή ενός ανθρώπου σχεδόν αναίσθητου, που ήταν έξω από το Πολυτεχνείο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι.

Νωρίτερα, πάντα όπως αναφέρει το ίδιο Μέσο, κάποιες κυρίες προσπάθησαν να πλησιάσουν στην πύλη του Πολυτεχνείου, προκειμένου να δώσουν φαγητό στα λιγοστά άτομα που βρίσκονταν μέσα. Η αστυνομία τις απομάκρυνε, ενώ ένας άνδρας, που επίσης προσπάθησε να πάει φαγητό, προσήχθη...

Εισβολή της αστυνομίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα, δε (16:30) και στην Πολυτεχνειούπολη (Ζωγράφου), όπου γίνονται επίσης προσαγωγές. Δέλτα και ΕΚΑΜ βρίσκονται στην Πρυτανεία.