Περιορισμός μετακινήσεων σε όλη την Ελλάδα από τις 9 το βράδυ! (vid)

Gazzetta team
Περιορισμός μετακινήσεων σε όλη την Ελλάδα από τις 9 το βράδυ! (vid)
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι σε όλη την Ελλάδα από την ερχόμενη Παρασκευή (13/11) θα υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί!

Εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση, ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε, «από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες. Δηλαδή, αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία».

Επίσης, σημείωσε, «απαγορεύεται κυνήγι και ψάρεμα, ενώ αυστηροποιείται η τηλεργασία. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό προαναγγέλλοντας αυστηροποίηση των ελέγχων». Ειδικά για την άσκηση, είπε: «Δεν αφορά τις προπονήσεις στα πλαίσια σωματείων. Αφορά μόνο σε προσωπική άσκηση, έως 3 άτομα».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως ο λόγος της αυστηροποίησης των μέτρων είναι η διαπίστωση της κυβέρνησης πως υπάρχουν περιττές μετακινήσεις που διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Θυμίζουμε, τις τελευταίες ώρες υπήρχε έντονη φημολογία πως θα ανακοινωθούν αυστηρότερα μέτρα για τη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη, καθώς η διασπορά του κορονοϊού είναι ανεξέλεγκτη. Κάτι τέτοιο, τελικά, δεν συνέβη, τουλάχιστον προς το παρόν, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ένα μέτρο για όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ