Ενημέρωση Χαρδαλιά-Μαγιορκίνη: «Να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, όλες είναι κατ' εξαίρεση» (vids)

Gazzetta team
Ενημέρωση Χαρδαλιά-Μαγιορκίνη: «Να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, όλες είναι κατ' εξαίρεση» (vids)
Νέες οδηγίες για μετακινήσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά. Τι ισχύει για ψάρεμα και κυνήγι.

Την ανησυχία των ειδικών προκαλεί η μεγάλη έξοδος από την Αττική που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, πριν την επιβολή του lockdown.

Όπως επισήμανε η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας, είναι ιδιαίτερα υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής και κάλεσε όσους ταξίδεψαν προς την περιφέρεια να επιδείξουν υπευθυνότητα για να μην υπάρξει διασπορά του ιού, να κρατούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα.

Διευκρινίσεις του Νίκου Χαρδαλιά για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους

Οδηγίες για τις μετακινήσεις μέσω sms στο 13033 έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα έδωσε και διευκρινίσεις για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους.

Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους ισχύουν τα εξής:

  • Σε περίπτωση μετάβασης σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή τη βεβαίωση του δικηγόρου.
  • Για μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.
  • Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή, δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας, ή βεβαίωση δικηγόρου, ή συμβολαιογράφου, που πιστοποίει με αποστολή εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την κλήση-πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.
  • Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα τύπου Α και επιτρέπονται και εκτός περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυτες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, ώστε να αποδώσουν και να μπορέσουμε να περάσουμε πιο κανονικές γιορτές.

Τι ισχύει για ψάρεμα και κυνήγι

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι απαγορεύεται το ψάρεμα και το κυνήγι και ευχαρίστησε τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους ελέγχους που πραγματοποίησαν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι μετακινήσεις για ψάρεμα και κυνήγι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά. Τόνισε, μάλιστα, ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο οι Αρχές προχώρησαν σε πάνω από 218.000 ελέγχους και επέβαλαν πρόστιμα πάνω από 700.000 ευρώ.

Μαγιορκίνης: «Η πανδημία επιδεινώνεται σε παγκόσμια κλίμακα»

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας ο καθηγητής ιατρικής του ΕΚΠΑ, είπε:

  • Η πανδημία covid-19 επιδεινώνεται σε παγκόσμια κλίμακα, εξακολουθώντας να καταγράφονται περισσότερες από 600 χιλιάδες διαγνώσεις σε μια μέρα.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων που καταλήγουν παραμένει σε ανοδική πορεία και διατηρείται σε περισσότερα από 9 χιλιάδες την ημέρα, δηλαδή επεκτείνεται στα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας
  • Στην Ευρώπη η πανδημία βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της, έχοντας ξεπεράσει τις 12 εκατομμύρια διαγνώσεις, με τον αριθμό των νέων διαγνώσεων να διατηρείται σε υψηλότερα από 300 χιλιάδες ανά ημέρα, ενώ οι άνθρωποι που καταλήγουν στην Ευρώπη είναι περισσότεροι από 3 χιλιάδες ανά ημέρα.

Οι περισσότερες καταγραφές των νέων διαγνώσεων εχθές έγιναν ενδεικτικά στη Γαλλία - 39.000 διαγνώσεις, στην Ιταλία - 33.000 διαγνώσεις, στην Πολωνία - 25.000 διαγνώσεις και στο Ηνωμένο Βασίλειο - 21.000 διαγνώσεις, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ακόμα αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν περάσει σε ειδικές μορφές lockdown ή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Ενδεικτικά, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Τσεχία εφαρμόζουν τέτοια μέτρα.