«Κράσαρε» η τηλεκπαίδευση, καταγγελίες για καθηγητές που απειλούν με απουσία όσους μαθητές δεν έχουν κάμερα (pics)

Gazzetta team
«Κράσαρε» η τηλεκπαίδευση, καταγγελίες για καθηγητές που απειλούν με απουσία όσους μαθητές δεν έχουν κάμερα (pics)
Ακόμα δεν ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση και ήδη παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, καθώς δεν μπορούν να μπουν στο σύστημα. Γονείς καταγγέλλουν την ίδια στιγμή τις πρακτικές καθηγητών κατά μαθητών που δεν έχουν κάμερα.

​Με το... καλημέρα της τηλεκπαίδευσης ήδη παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, καθώς είτε δεν μπορούν να μπουν καθόλου στο σύστημα και να παρακολουθήσουν το μάθημα είτε μπαίνουν για λίγο και στη συνέχεια το σύστημα «κρασάρει»!

Οι αναφορές από γονείς και μαθητές είναι εκατοντάδες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ενώ και στο Twitter οι χρήστες αναρτούν ενδεικτικές εικόνες.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν πως «έπεσε» μία σελίδα τηλεκπαίδευσης και αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων.

«Θα πάρετε απουσία, είναι φτηνές οι κάμερες»

Την ίδια στιγμή, οργή προκαλούν οι καταγγελίες για απαράδεκτες πρακτικές απέναντι στα παιδιά που δεν διαθέτουν κάμερες.

Ένας γονιός είπε στο newsit.gr χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν περιπτώσεις καθηγητών που απαιτούν web κάμερες από τους μαθητές με την απειλή απουσίας -κάποιοι έχουν το θράσος να υποδεικνύουν ότι είναι φτηνές».