Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εξήγηση για τα ανοιχτά δημοτικά σχολεία

Gazzetta team
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εξήγηση για τα ανοιχτά δημοτικά σχολεία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε την απόφαση για τον διαχωρισμό των σχολείων.

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορούσε την απόφαση για τα σχολεία και το γεγονός οτι δεν θα κλείσουν όλα.

«Είχαμε πει ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν τελευταία και να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν με το καλό περιορίσουμε την επιδημία. Ο λόγος για τον οποίο δέχθηκα την εισήγηση των ειδικών έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα παιδιά επειδή έχουν και τη δική τους κοινωνική ζωή είναι πιθανόν αυτή τη στιγμή να ευνοούν τη μετάδοση του ιού πολύ περισσότερο από τα μικρότερα παιδιά.

Έχουμε επίσης το δεδομένο ότι τα μικρότερα παιδιά είναι λιγότερο μεταδοτικά. Κατά συνέπεια κάναμε αυτό το διαχωρισμό ο οποίος έχει και κοινωνικές προεκτάσεις διότι η τηλεκπαίδευση δουλεύει καλύτερα στα μεγαλύτερα παιδιά, από ότι στα μικρά.

Και βέβαια κρατάμε ανοιχτά τα ειδικά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες, γιατί θα υπήρχαν τεράστιες ψυχολογικές επιπτώσεις και τεράστιες επιβαρύνσεις στις οικογένειες των παιδιών αν κλείναμε τα ειδικά σχολεία» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ