Χαρδαλιάς: Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, ανέβηκαν επίπεδο εννέα περιφέρειες

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, ανέβηκαν επίπεδο εννέα περιφέρειες
Και επίσημο διά στόματος Νίκου Χαρδαλιά το lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, ενώ ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως εννέα περιφέρειες ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 αυξημένου κινδύνου.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης, όπως αναμενόταν και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή (29/10) έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα έχουμε 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη καταγράφηκαν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί», ανεβαίνουν, δε, από αύριο οι ΠΕ Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής.

Τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στο επίπεδο 4 θα εφαρμοστούν από το πρωί της Παρασκευής, με εξαίρεση την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, που θα ισχύσει από τη Δευτέρα για πρακτικούς λόγους.

Το ζήτημα των μετακινήσεων, πάντως, θα επανεξεταστεί συνολικά για το επίπεδο 4.