Στο «τραπέζι» το καθολικό lockdown στην χώρα (vid)

Gazzetta team
Στο «τραπέζι» το καθολικό lockdown στην χώρα (vid)
Ολοταχώς για lockdown Θεσσαλονίκη. Νέα μέτρα αναμένονται και στην Αττική, ποιες είναι οι εισηγήσεις. Πότε ενδέχεται να γίνει ένα γενικό lockdown στην Ελλάδα.

Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/10), οδήγησε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων.

Έτσι φέρεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη, στην οποία καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα την Τετάρτη, καθώς και η ενίσχυση του μέτρου της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» περιοχές.

Επίσης εξετάζεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες» περιοχές, καθώς και η απαγόρευση εξόδου από τις «πορτοκαλί» περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

Στο «τραπέζι» το καθολικό lockdown στην Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, στο τραπέζι φέρεται να υπάρχει και η πρόταση για ένα γενικό lockdown.

Μάλιστα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η απόφαση πρέπει να θεωρείται ειλημμένη και είναι κάτι που θα αποφασισθεί τις προσεχείς ημέρες ως προς τον τρόπο και τον σχεδιασμό του.

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς η χώρα θα φτάσει οδηγηθεί εκεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που θα ακολουθήσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Το πρώτο στάδιο προβλέπει ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο».

Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο).

Εν τέλει θα οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών. Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα, αναφέρει το Mega.

Όλα σχετίζονται με την έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα γίνει αύριο (29/10). Ο Σαρλ Μισέλ έχει ήδη στείλει μια επιστολής προς τους Ευρωπαίους ηγέτες που θέτει την ατζέντα.

Ο πρόεδρος Μισέλ προειδοποιεί ότι «η πανδημία COVID-19 εντείνεται σε όλα τα κράτη μέλη και όλοι αντιμετωπίζουμε νέα πίεση στις κοινωνίες, τις οικονομίες, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και το δημόσιο ηθικό».