Χαρδαλιάς: «Στο "κόκκινο" επίπεδο συναγερμού Σέρρες και Ιωάννινα»

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Στο "κόκκινο" επίπεδο συναγερμού Σέρρες και Ιωάννινα»
Στο πως έχουν διαμορφωθεί τα επίπεδα επιδημιολογικού κινδύνου σε συγκεκριμένες περιοχές αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ παράλληλα, μίλησε και για τον ιδιαίτερο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, κορονοϊού καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το εφιαλτικό νούμερο των 1.259 μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο.

Στην ενημέρωση της Τρίτης (27/10) για τον κορονοϊό εμφανίστηκε μετά από αρκετό καιρό ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή, τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως πρέπει τώρα, άμεσα, να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και στο «πορτοκαλί».

Ενημέρωσε πως από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και στις 06:00 το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ανεβαίνει στο «κόκκινο επίπεδο» 4, αυξημένου συναγερμού.

Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 06:00 το πρωί ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού, στο επίπεδο 4, «κόκκινο», αυξημένου συναγερμού.

Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι ΠΕ Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες περνούν στο επίπεδο τρία, «πορτοκαλί». Η Δράμα ανεβαίνει στο επίπεδο συναγερμού 2, «κίτρινο».

«Η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει στο πρώτο, πράσινο επίπεδο, από το επίπεδο 2 που βρισκόταν», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Μαγιορκίνης: «Το δεύτερο κύμα σε παγκόσμια κλίμακα παρουσιάζει υψηλή δυναμική»

Στην Ελλάδα η επιδημία εκτινάχθηκε είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κάνοντας λόγο για εκθετική αύξηση προ των πυλών.

Το δεύτερο κύμα σε παγκόσμια κλίμακα παρουσιάζει υψηλή δυναμική και ειδικά στην Ευρώπη εξαπλώνεται με ρυθμό 210.000 διαγνώσεις ανά ημέρα.