Ο τρόπος που θα γίνονται οι μετακινήσεις μεταξύ 00:30 και 5:00

Gazzetta team
Ο τρόπος που θα γίνονται οι μετακινήσεις μεταξύ 00:30 και 5:00
Μέσα στην ημέρα, από ώρα σε ώρα θα δοθεί στη δημοσιότητα ΦΕΚ που θα παρέχει τις διευκρινίσεις για το πως θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά τα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από τις 12,30 το βράδυ απόψε.

Πολλά είναι τα ερωτήματα προκύπτουν με την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυκτα, του τί θα συμβεί από αύριο με όσους επιστρέφουν από τη δουλειά τους μετά τις 00:30 ή τί θα γίνει με όσους πρέπει να πάνε εκείνη την ώρα.

Λογικά το ΦΕΚ που θα εκδοθεί, θα λέει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κυκλοφορούν έχοντας πάντα μαζί τους εκείνες τις ώρες μια βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον εργοδότη τους παρόμοια με εκείνη της περιόδου του lockdown.

Στη συγκεκριμένη βεβαίωση θα πρέπει να αναφέρονται τα στοιχεία της επιχείρησης και του εργαζόμενου, καθώς και οι ώρες εργασίας για τις οποίες θα πρέπει να του επιτραπεί η κυκλοφορία στους δρόμους για το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης η σκέψη είναι όσοι πρέπει να μετακινηθούν προς κάποιο εφημερεύον φαρμακείο ή νοσοκομείο, να φτιάχνουν μια ιδιόχειρη βεβαίωση, στην οποία να αποδεικνύεται ο λόγος της αναγκαίας εξόδου τους από το σπίτι.

Όλα τα ερωτήματα τα οποία έχουν προκύψει όπως για την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους θα απαντηθούν μέσα στο ΦΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ