Οι 19 περιοχές της Ελλάδας που θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας και η καθολική χρήση μάσκας (pic)

Gazzetta team
Οι 19 περιοχές της Ελλάδας που θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας και η καθολική χρήση μάσκας (pic)
Δείτε αναλυτικά τις 17 «πορτοκαλί» και τις δύο «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες ​θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας και η καθολική χρήση μάσκας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τις φήμες-πληροφορίες των τελευταίων ωρών και ανακοίνωσε στο διάγγελμά του, το απόγευμα της Πέμπτης (22/10), απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 τη νύχτα έως τις 5 το πρωί στις περιοχές Αυξημένης Επιτήρησης (Επίπεδο 3) και Αυξημένου Κινδύνου (Επίπεδο 4), αλλά και την καθολική χρήση μάσκας, η οποία θα είναι υποχρεωτική, πλέον, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα, θυμίζουμε, τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου. Εξαιρούνται, δε, από το νυχτερινό μίνι lockdown όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Αναλυτικά, λοιπόν, δύο περιοχές, η Κοζάνη και η Καστοριά, βρίσκονται στο επίπεδο 4, είναι «κόκκινες», δηλαδή, στον σχετικό χάρτη και συνολικά 17 στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί). Πρόκειται για τις εξής περιοχές: Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες, Αττική, Αχαΐα, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνο, Λέσβο, Μύκονο, Πέλλα, Σάμο και Τρίκαλα.

Δείτε τον χάρτη με τις 17 «πορτοκαλί» και τις 2 «κόκκινες» περιφερειακές ενότητες όπου θα ισχύσουν τα νέα μέτρα: