Οι νέες μηχανές που παρέλαβε η αστυνομία (pics)

Gazzetta team
Οι νέες μηχανές που παρέλαβε η αστυνομία (pics)
Τα νέα αυτά οχήματα παραλήφθηκαν μέσω του μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), για την υλοποίηση της δράσης «Εξοπλισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος για δράσεις οδικής ασφάλειας».

Εμπλουτίστηκε η στόλος της ΕΛ.ΑΣ. με 17 νέες μηχανές, φτάνοντας συνολικά τα 678 οχήματα από την αρχή της χρονιάς.

Οι 17 μοτοσυκλέτες που παρέλαβε η αστυνομία και είναι μάρκας Suzuki V-Strom, θα κατανεμηθούν σε Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Αυτές οι 17 θα πάνε στην Αχαΐα οι 6 και από 4 σε Αιτωλία και Ακαρνανία, δηλαδή 8 στο Νομό και οι 3 στην Ηλεία.

Από την αρχή του 2020 έχουν έλθει 678 οχήματα για την ΕΛ.ΑΣ. Τα 62 το Σεπτέμβριο, από τα οποία 56 αποκτήθηκαν στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και πήγαν επίσης σε Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Τα 6 αποκτήθηκαν με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε στο πλαίσιο μεταφοράς πιστώσεων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατανεμήθηκαν σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την προστασία των συνόρων και τον έλεγχο του μεταναστευτικού ζητήματος.

Από τα υπόλοιπα τον Ιανουάριο ήλθαν 195 μέσω του ΕΣΠΑ επίσης και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Κρήτη και Ήπειρο.
Ακολούθως 35 οχήματα ήλθαν τον Μάρτιο για «λογαριασμό» Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Τον Απρίλιο τα αποκτηθέντα κατανεμήθηκαν σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Ήπειρο και Βόρειο Αιγαίο.
Τον Μάιο αποκτήθηκαν 70 οχήματα και πήγαν στη δύναμη τμημάτων σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Ήπειρο, Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησο και Βόρειο Αιγαίο και 35 οχήματα τον Ιούνιο κατανεμήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Είναι σαφές πως με την απόκτηση των οχημάτων αυτών και την ανανέωση του στόλου σε μεγάλο βαθμό αναβαθμίζεται ουσιαστικά η επιχειρησιακή δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ.