Μητροπολίτης στην Κοζάνη: «Ελάτε να κοινωνήσετε από την ίδια λαβίδα» (vid)

Gazzetta team
Μητροπολίτης στην Κοζάνη: «Ελάτε να κοινωνήσετε από την ίδια λαβίδα» (vid)
Aντιδράσεις έχει προκαλέσει ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης ο οποίος ενώ η πόλη βρίσκεται σε lockdown εκείνος καλεί τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα.

H Κοζάνη είναι στο επίπεδο συναγερμού αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο επίπεδο 4 και είναι η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα στην οποία επιβλήθηκε καθολικό lockdown.

Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, ωστόσο ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Παύλος, προέβη το πρωί της Κυριακής σε μία απίστευτη δήλωση, κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας καλώντας τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα.

«Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς. Εκεί, είναι χιλιάδες οι νεκροί. Εκατοντάδες οι προσβεβλημένοι από την πανδημία. Κι εδώ, ακόμη, με τη χάρη του Θεού, γιατί κάποιοι άνθρωποι υψώνουν χείρας ικέτιδας… Γιατί επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να 'ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε. Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου!.. Όποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν! Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν», τόνισε.

Όσα είπε μετά το 2:29:00 του βίντεο: