Πρόταση εισαγγελέως: Ισόβια στον Ρουπακιά, 13 χρόνια στους «7» της Χρυσής Αυγής

Gazzetta team
Πρόταση εισαγγελέως: Ισόβια στον Ρουπακιά, 13 χρόνια στους «7» της Χρυσής Αυγής
Η πρόταση της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου για τους 7 της Χρυσής Αυγής ήταν 13 χρόνια.

Η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε τις ποινές για τους ένοχους...

Για τους 7 που έχουν βρεθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο πρότεινε 13 χρόνια. Το μέγιστο που θα μπορούσε να προτείνει ήταν 15.

Για όσους βρέθηκαν ένοχοι σε ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, χωρίς να έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά, πρότεινε 7 χρόνια, ενώ για όσους έχουν ελαφρυντικά η πρόταση έπεσε στα 5.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά η πρόταση ήταν ισόβια και 8 χρόνια για τους συνεργούς του στους οποίους δεν έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά, δηλαδή τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, τον Γιώργο Πατέλη, τον Αναστάσιο Πανταζή κ.α, ενώ για όσους έχουν ελαφρυντικά πρότεινε 6 χρόνια.

Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη 7 ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και 10 ετών για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση 10 μηνών και για έναν κατηγορούμενο 6 μηνών για κάθε πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ