Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: «Οι Χρυσαυγίτες ήταν βέβαιοι ότι θα αθωωθούν και δεν είχαν ετοιμάσει ελαφρυντικά»

Gazzetta team
Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: «Οι Χρυσαυγίτες ήταν βέβαιοι ότι θα αθωωθούν και δεν είχαν ετοιμάσει ελαφρυντικά»
Η δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, είπε ότι οι χρυσαυγίτες ήταν πεπεισμένοι ότι θα αθωωθούν και για το λόγο αυτό δεν είχαν ετοιμάσει ελαφρυντικά...
Η κ. Τομπάτζογλου, μίλησε στο «Θέμα 104,6» για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την Χρυσή Αυγή γενικότερα.

Σε ερώτηση για το πώς νιώθει η οικογένεια μετά τη χθεσινή απόφαση, είπε ότι: «Προφανώς οι άνθρωποι ένιωσαν μία ελάχιστη δικαίωση, καθώς γνωρίζουν ότι ο πόνος δεν μπορεί να απαλυνθεί για το χαμό του γιου τους. Η κυρία Φύσσα ένιωσε μια δικαίωση για τον Παύλο και όλα τα θύματα της Χρυσής Αυγής καθώς είχε κάνει τον αγώνα αυτόν και κοινωνικό, πέρα από προσωπικό».

Ακολούθως, τόνισε πως τόσο οι χρυσαυγίτες, όσο οι δικηγόροι τους «ήταν τόσο βεβαιοι ότι θα αθωωθούν, ώστε δεν ήταν έτοιμοι να υποβάλουν ελαφρυντικά».

Η κυρία Τομπατζόγλου όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση, χαρακτήρισε φαιδρό το επιχείρημα...

«Είναι φαιδρό το επιχείρημα σε 5,5 χρόνια διαδικασία να μην υπάρχουν στοιχεία. Είναι αστείο το επιχείρημα ότι υπήρχαν καθυστερήσεις και χρησιμοποιείται μόνο για μικροπολιτικούς λόγους», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν όγκου 2 τεραμπάιτ.

Τέλος, στην ερώτηση για την απόφαση επί των ποινών είπε ότι «θα περάσει ένα μήνυμα ατιμωρησίας η χορήγηση ελαφρυντικών γιατί πέφτουμε σε ποινές ακόμα και κάτω των 5 ετών. Προφανώς θα τους αφήσει έξω αν είναι χαμηλές οι ποινές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ