Συναγερμός στη Λακωνία: Εντοπίστηκαν 32 κρούσματα σε εργάτες γης (vid)

Gazzetta team
Συναγερμός στη Λακωνία: Εντοπίστηκαν 32 κρούσματα σε εργάτες γης (vid)
Τα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση του νομού Λακωνίας.

Συναγερμός σήμανε στον δήμο Ευρώτα Λακωνίας μετά τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων κορονοϊού σε εργάτες γης.

Ο δήμος Ευρώτα, είναι αγροτικός δήμος, και ως εκ τούτου έχει πολλούς εργάτες γης.

Σε περιόδους αιχμής έχει περί τους 3000 εργάτες, ενώ αυτό το διάστημα στην περιοχή εργάζονται 1500 άτομα, αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής.

Όπως εξήγησε στο ΜEGA, ο δήμαρχος του Ευρώτα Λακωνίας, Δήμος Βέρδος, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε άμεσα στην περιοχή για να κάνει τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

«Το άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών» σημείωσε για τους εργάτες γης που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

«Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ζήτησε την μεταφορά των κρουσμάτων σε ειδική δομή ή σε ξενοδοχείο, ώστε

Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας.

Στον Ευρώτα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει το megatv.com, υπάρχουν πληροφορίες ότι την περιοχή μπορεί να επισκεφτεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας.