Ο Σύψας αποκάλυψε το σχέδιο για το lockdown στην Αθήνα

Gazzetta team
Ο Σύψας αποκάλυψε το σχέδιο για το lockdown στην Αθήνα
Ο Νίκος Σύψας έδωσε μία πρώτη γεύση για το πως θα γίνει το lockdown στην Αθήνα.

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και χθες να σημειώνουμε αρνητικό ρεκόρ, το lockdown στην Αττική φαίνεται αναπόφευκτο.

Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί όλοι οι γιατροί που βγαίνουν στα τηλεοπτικά κανάλια για να ενημερώσουν τους πολίτες για την πορεία της επιδημίας. Κάτι που έκανε και ο Νίκος Σύψας.

Ο συγκεκριμένος λοιμωξιολόγος όμως, το πήγε ένα βήμα παραπάνω, μιλώντας και για το πως θα γίνει αυτό το lockdown.

«Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά», είπε και συμπλήρωσε ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού ακόμα και lockdown. Στη συνέχεια εξήγησε πως ακριβώς σχεδιάζουν το lockdown. «Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες», ενώ ξεκαθάρισε πως θα κλείσουν και τα σχολεία.

«Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα», είπε.

Επίσης, μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας επιστρέφουν και τα SMS στο 13033, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε με τόσα πολλά κρούσματα στον Οκτώβριο και κυρίως στον Νοέμβριο.

Τέλος , είπε ότι μέχρι στιγμής ο δείκτης (R) μεταδοτικότητας στην Αττική είναι πάνω από 1, ενώ όπως εκτιμά το καλοκαίρι του 2021 το φαινόμενο θα αρχίσει να ξεθυμαίνει και θα εξαφανιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ