Καταλήψεις σε Χανιά και Πάτρα για τη χρήση μάσκας

Gazzetta team
Καταλήψεις σε Χανιά και Πάτρα για τη χρήση μάσκας
Τουλάχιστον τέσσερα σχολεία τελούν υπό κατάληψη λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Από σήμερα τουλάχιστον 4 σχολεία της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη για τη χρήση μάσκας. Το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά στα Χανιά είναι υπό κατάληψη , ένα συγκρότημα που στεγάζει το Γενικό Λύκειο, αλλά και το Γυμνάσιο.

Οι μαθητές έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου, ενώ έχουν υψώσει και πανό στο οποίο κάνουν σαφή τη θέση τους για τη μη χρήση μάσκας.

katalipsixania12

Όμως στον Πλατανιά δεν είναι η μόνη περίπτωση που έχουν προκληθεί κινητοποιήσεις για το θέμα, καθώς και στην Πάτρα, όχι ένα, αλλά τρία σχολεία σήμερα βρίσκονται υπό κατάληψη με τα ίδια αιτήματα και τους μαθητές να αρνούνται να φορέσουν μάσκα!

Ο λόγος γίνεται για το 2ο και 12ο Λύκειο Πάτρας και το Γυμνάσιο Λύκειο Φαρών. Μάλιστα στην πρώτη περίπτωση του 2ου Λυκείου, οι μαθητές έχουν κλειδώσει απ έξω τους καθηγητές! Διαμαρτύρονται για τις μάσκες, αλλά και το σύνολο των μαθητών της κάθε τάξης.


maskapatra2

Στην περίπτωση του 2ου Λυκείου και με αφορμή το λουκέτο στο σχολείο μεταβαίνει ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ελπίδα όλων είναι να πρυτανεύσει η λογική προς κάθε κατεύθυνση, αρμοδίων και μαθητών, έτσι ώστε το πράγμα να μην γενικευθεί.