Ξυλοδαρμός καθηγητή στα Χανιά: Πώς περιέγραψε το περιστατικό ο εκπαιδευτικός (vid)

Gazzetta team
Ξυλοδαρμός καθηγητή στα Χανιά: Πώς περιέγραψε το περιστατικό ο εκπαιδευτικός (vid)
Ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα μαθητή στα Χανιά, λόγω της μάσκας, μίλησε για το περιστατικό.

Καθηγητής του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από γονέα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών, γιατί ζήτησε από το γιο του να φορέσει τη μάσκα.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αν μου επιτρέπεται να περάσω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εκπαιδευτικούς, θα κάνουμε ότι χρειαστεί,στο πρόσωπο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται αντανακλάται όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, το οποίο καταβάλει παρα πολύ μεγάλες προσπάθειες για να στηρίξει τα παιδιά μας τέτοιες ενέργειες λοιπόν δεν θα γίνουν ανεκτές».

«Δέχθηκα μια άδικη επίθεση, χωρίς, κανένα λόγο»

Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ο καθηγητής δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Δέχθηκε πισώπλατη επίθεση και μίλησε στο Mega για το πρωτοφανές περιστατικό.

«Δέχθηκα μια άδικη επίθεση, χωρίς, κανένα λόγο από έναν άνθρωπο που δεν γνώριζα. Μου επιτέθηκε πισώπλατα με χτύπησε στο πρόσωπο και αμέσως μετα άρχισε να με βρίζει χυδαία και να με απειλεί».

O πατέρας που επιτέθηκε χωρίς αιτία και αφορμή στον εκπαιδευτικό παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον καθηγητή και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

«Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει την μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου φοβήθηκε λέει δεν θέλω να ξανά πάω σχολείο. Εεε και φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και του έμπηξα μια κουτουλιά.»

Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν οι απαραίτητες βοήθειες, του έγιναν ράμματα και έπειτα υπέβαλε μήνυση για εξύβριση απειλή και ξυλοδαρμό. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ