Επ’ αυτοφώρω σύλληψη σπείρας διαρρηκτών στη Γλυφάδα

Gazzetta team
Επ’ αυτοφώρω σύλληψη σπείρας διαρρηκτών στη Γλυφάδα
Μία από τις πιο... δραστήριες σπείρες διαρρηκτών των νοτίων προαστίων εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψη τριών «μπουκαδόρων» στην περιοχή της Γλυφάδας.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τα ξημερώματα τρεις αλλοδαπούς... επί τω έργω. Πιο αναλυτικά, ένας 35χρονος επιχειρούσε να διαρρήξει την κεντρική πόρτα εισόδου πολυκατοικίας, με δύο συνεργούς ηλικίας 50 και 51 ετών να έχουν χρέη τσιλιαδόρου μέσα σε όχημα. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από την περιπολία της ΕΛ.ΑΣ., ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, πρόκειται για τα μέλη μίας από τις πιο δραστήριες σπείρες διαρρηκτών, όπου από τα τέλη Ιουνίου είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 25 «χτυπήματα» σε οικείες και αποθήκες, δρώντας μεθοδικά και εναλλάσσοντας τη σύνθεση των μελών της.

Το modus operandi της σπείρας

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εισέρχονταν σε πολυκατοικίες περιοχών των νοτίων προαστίων, παραβιάζοντας με χρήση πλαστικής κάρτας τις κεντρικές θύρες εισόδου αυτών. Στη συνέχεια, κατευθύνονταν στο χώρο όπου βρίσκονταν οι αποθήκες, παραβιάζοντας τις θύρες αυτών είτε με διαρρηκτικά εργαλεία και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και οικιακά σκεύη, εργαλεία και άλλα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει από αποθήκες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 35χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

Πηγή: Reader.gr