Πιστόλια, μαχαίρια και ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας (pics & vids)

Gazzetta team
Πιστόλια, μαχαίρια και ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας (pics & vids)
Οπλοστάσιο βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κέρκυρας.

Ένοπλη επίθεση μέσα στις φυλακές Κέρκυρας απέτρεψε η Αστυνομία με αιφνιδιαστική έρευνα που έλαβε χώρα από αστυνομικές δυνάμεις σε δύο πτέρυγες του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Το ένα όπλο ήταν κρυμμένο μέσα σε τοίχο όπου είχε κατασκευαστεί ειδική κρύπτη και το άλλο μέσα σε σιφόνι αποχέτευσης.

Στα ίδια σημεία βρέθηκαν γεμιστήρες, 17 σφαίρες, στιλέτα, μαχαίρια και ναρκωτικά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που μεταδόθηκε από το Mega οι Αρχές αναζήτησαν τα όπλα στον τοίχο που βρίσκεται διπλά από τις σκάλες.

Στο πρώτο επίπεδο σε αυτή την κρυπτή βρέθηκε το όπλο των 9 χιλιοστών. Οι πληροφορίες όμως που είχαν στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής ανέφεραν πως τα όπλα μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας είναι δυο.

Έτσι συνέχισαν να αναζητούν το δεύτερο πιστόλι. Στο διάδρομο που οδηγεί στη δεύτερη πτέρυγα κάτω από αυτή την μεταλλική επιφάνεια βρήκαν το δεύτερο όπλο.

H ανακοίνωση της αστυνομίας

Βραδινές ώρες χθες (05-09-2020) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (06-09-2020), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), πραγματοποιήθηκε έρευνα σε δύο πτέρυγες (κοινόχρηστους χώρους και κελιά) του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διευθύντριας του Καταστήματος Κράτησης και της Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης και αξιολόγησης στοιχείων-πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών εντός του Καταστήματος Κράτησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επιμελώς κρυμμένα σε μεταλλική επιτοίχια επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο

 • πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων,
 • μαχαίρι και
 • αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου συνολικού μεικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.

Επιμελώς κρυμμένα εντός τοίχου σε κοινόχρηστο χώρο

 • πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων,
 • γεμιστήρας με 7 φυσίγγια και
 • σιγαστήρας.

Σε κελιά και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους

 • 3 αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης,
 • 2 κινητά τηλέφωνα και φορτιστής,
 • 4 αυτοσχέδια μαχαίρια
 • 3 ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης (usb),
 • στον προαύλιο χώρο, εντός παπουτσιού άγνωστου κρατουμένου, 19 αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9,0 γραμμαρίων και
 • 2 ξύλινα ρόπαλα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 8 έγκλειστων του Καταστήματος Κράτησης, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.

Οι έρευνες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.