Χανιά: Νέος γάμος εστία κορονοϊού, διασωληνωμένος συγγενής του ζευγαριού

Gazzetta team
Χανιά: Νέος γάμος εστία κορονοϊού, διασωληνωμένος συγγενής του ζευγαριού
Στο τραπέζι του γάμου στα Χανιά δεν βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα.

Ένας γάμος στα Χανιά που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όπως φαίνεται αποτελεί ακόμα μια εστία διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ένας καλεσμένος, χωρίς να είναι γνωστό αν είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού, μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον 6 ακόμη άτομα στην κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ορεινό χωριό στην Τοπική Κοινότητα Στύλου του Δήμου Αποκορώνου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν φορείς από την τοπική κοινότητα, κανείς από το χωριό ή την γύρω περιοχή δεν έχει κολλήσει τον ιό, αφού τα εν λόγω κρούσματα είναι κάτοικοι Χανίων, ενώ στο τραπέζι του γάμου δεν βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα.

Ανάμεσα σε αυτούς που κόλλησαν τον ιό ήταν και στενός συγγενής του ζευγαριού, ο οποίος διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού ενώ βρισκόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων, η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση.

Η κατάστασή του, ωστόσο, πλέον είναι σταθερή και όχι τόσο κρίσιμη, με αποτέλεσμα να αποσωληνωθεί και να νοσηλεύεται στην Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού του νοσοκομείου.