Η σειρά των αστυνομικών να καθίσουν στο εδώλιο: Αποδομήθηκαν οι ισχυρισμοί τους, αθωώθηκε ο Γκιώνης (vid)

Gazzetta team
Η σειρά των αστυνομικών να καθίσουν στο εδώλιο: Αποδομήθηκαν οι ισχυρισμοί τους, αθωώθηκε ο Γκιώνης (vid)
Αθώος κρίθηκε από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών o Ηλίας Γκιώνης και πλέον είναι η σειρά των αστυνομικών να καθίσουν στο εδώλιο.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον Ηλία Γκιώνη το πρωί της Παρασκευής.

Ο ακτιβιστής και μέλος της ΛΑΟΤΚΙ κοινότητας στις 23 Αυγούστου περνώντας από τα Εξάρχεια, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, δέχθηκε λεκτική ομοφοβική επίθεση από ομάδα αστυνομικών που τον φώναζαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Όταν εκείνος αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε, συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου του απέδωσαν τις κατηγορίες της απειλής και της εξύβρισης.

Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής κακοποίησης που έχει...

Δημοσιεύτηκε από Διεθνής Αμνηστία - Ελληνικό Τμήμα στις Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

Η υπόθεσή του εκδικάστηκε σήμερα το πρωί και η παρουσία ενός αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, αποδόμησε τους ισχυρισμούς των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Υπάρχει όμως και συνέχεια, με αλλαγή ρόλων αυτή τη φορά, καθώς ο Ηλίας Γκιώνης έχει μηνύσει τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για λόγω και έργω εξύβριση, ψευδή καταμήνυση και κατάχρηση εξουσίας και με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Δείτε τι είχε πει στο Vice λίγο πριν τη δίκη.