Ο Μυκονιάτης δικηγόρος αρνείται ότι ήταν σε καραντίνα

Gazzetta team
Ο Μυκονιάτης δικηγόρος αρνείται ότι ήταν σε καραντίνα
Το βράδυ της Παρασκευής, ο δικηγόρος φέρεται να εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου προκειμένου να καταθέσει καταγγελία για μπαρ του νησιού.

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περίπτωση δικηγόρου ο οποίος φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να βρέθηκε στη Μύκονο με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr αρνείται ότι ήταν σε καραντίνα, καθώς κανένας δεν τον ενημέρωσε, δεν του έγινε τεστ Covid-19 αλλά ούτε όπως λέει ταξίδεψε από χώρα που να δικαιολογεί την καραντίνα.

Μάλιστα, σε ό,τι εχει να κάνει με το ξενοδοχείο αναφοράς, ο ίδιος υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που διαθέτει κατοικία τόσο στη Μύκονο, όσο και την Αθήνα δεν απαιτείται ο περιορισμός σε ξενοδοχείο αναφοράς.

O δικηγόρος μιλώντας στο protothema.gr υποστηρίζει πως: «Μετά την τηλεφωνική καταγγελία μου για τις παραβιάσεις των όρων του τοπικού lockdown στη Μύκονο από το εστιατόριο (σ.σ: αναφέρεται σε γνωστό beach bar) με βάση τα stories που δημοσιεύονται στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram από τους θαμώνες και στα οποία εμφανίζονται εκατοντάδες όρθιων ατόμων να χορεύουν και να απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα, δέχθηκα πολλαπλές κλήσεις από απόκρυψη και από το τηλέφωνο του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου προκειμένου να μεταβώ στο (σ.σ: αναφέρεται σε γνωστό beach bar) και να παρακολουθήσω τον έλεγχο του καταστήματος. Στις εύλογες απορίες μου για ποιο λόγο πρέπει να μεταβώ στο (σ.σ: αναφέρεται σε γνωστό beach bar) και ποιος έδωσε την εντολή να μου ζητηθεί κάτι τέτοιο, φυσικά δεν πήρα καμία απάντηση. Μετέβην ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου προκειμένου να αποκαλύψω για μία ακόμη φορά τις παράνομες μεθοδεύσεις. Αρχικά μου ανακοινώθηκε πως πρέπει να συλληφθώ γιατί είμαι κρούσμα και έπρεπε να βρίσκομαι σε καραντίνα. Ζήτησα να μου επιδειχθεί το δήθεν θετικό αποτέλεσμα εξέτασης και όπως ήταν αναμενόμενο δε μου επιδείχθηκε καμία εξέτασή μου. Ακολούθως μου γνωστοποιήθηκε πως δήθεν ήμουν σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αθήνα, από το οποίο … και δραπέτευσα. Όταν ζήτησα να μου επιδειχθεί το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας για την είσοδό μου στο ξενοδοχείο, φυσικά δε μου επιδείχθηκε τίποτε… φυσικά γιατί ουδέποτε όχι μόνο δε συνέβη κάποιο τέτοιο γεγονός, αλλά ούτε και προβλέπεται αφού τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν προβλεφθεί μόνο για τους τουρίστες.

Ζητώ άμεσα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διερευνηθούν τα εξής:

1)Η ψευδής πληροφορία που αναφέρει ο αστυνόμος για δήθεν εισαγωγή μου και δραπέτευσή μου από το ξενοδοχείο καραντίνας από ποιον έφθασε στο αστυνομικό τμήμα και τι ώρα;

2)Με ποιο τρόπο, τηλεφωνική κλήση ή άλλο, ενημερώθηκα πως δήθεν θα πρέπει να τεθώ σε καραντίνα για 14 ημέρες, ήτοι έως 5.9.2020;

3)Για ποιο λόγο, αν είχα τεθεί σε καραντίνα, οι αστυνόμοι Μυκόνου μου ζητούσαν να μεταβώ στο (σ.σ: αναφέρεται σε γνωστό beach bar) όπου βρισκόταν ορδές θαμώνων; Μήπως για να μου «φορτώσουν» τυχόν κρούσματα;», ανέφερε ο δικηγόρος.