Καλλιάνος: «Ο Αύγουστος θα μας αποχαιρετήσει με 40αρια, θερμή εισβολή από την Παρασκευή»

Gazzetta team
Καλλιάνος: «Ο Αύγουστος θα μας αποχαιρετήσει με 40αρια, θερμή εισβολή από την Παρασκευή»
Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στην χώρα μας τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

Ο Αύγουστος τελειώνει σε λίγες μέρες και όπως φαίνεται θα μας «αποχαιρετίσει» με καύσωνα, αφού η θερμοκρασία αναμένεται να είναι υψηλή.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους πως ο υδράργυρος θα χτυπήσει σταδιακά «κόκκινο».

«Μας αποχαιρετά με 40αρια ο Αύγουστος», αναφέρει συγκεκριμένα.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου με την πρόγνωση του καιρού

«ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ 40ΑΡΙΑ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Το φετινό καλοκαίρι αν και αποδείχθηκε πολύ ήπιο σε σχέση με τα καλοκαίρια των προηγούμενων ετών, φαίνεται ότι θα χαρακτηριστεί από μια δεύτερη θερμή εισβολή η οποία θα έρθει από την Παρασκευή 28 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και τουλάχιστον τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ή το πολύ την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη.
ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Από την προσεχή Παρασκευή και στη συνέχεια σταδιακά θα ανεβαίνει η θερμοκρασία σε τιμές πιο ανεβασμένες σε σχέση με τις φυσιολογικές. Για παράδειγμα την Παρασκευή στα ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές θα φτάσει τους 36°C, το Σάββατο τους 37°C, την Κυριακή τους 38-39°C και τη Δευτέρα τους 39-40°C.
ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ- ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το διήμερο της προσεχούς Κυριακής - Δευτέρας θα είναι το πιο ζεστό με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε υψηλότερες τιμές από τον μέσο όρο για την εποχή, φτάνοντας τοπικά τη Δευτέρα τους 39-40°C και ίσως σε πολύ τοπικό επίπεδο και λίγο παραπάνω».