Άρση του πλαφόν στην Κακαβιά λόγω του χάους: Μέχρι τη 1 το μεσημέρι είχαν περάσει οι 750!

Gazzetta team
Άρση του πλαφόν στην Κακαβιά λόγω του χάους: Μέχρι τη 1 το μεσημέρι είχαν περάσει οι 750!
Το πλαφόν των 750 ατόμων ήταν αδύνατον να εφαρμοστεί στην Κακαβιά, όπου οι ουρές παραμένουν ατελείωτες, με αποτέλεσμα να υπάρξει άρση του, τουλάχιστον μέχρι απόψε στις 11!

Στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού, από σήμερα (16/8) επιτρέπεται η διέλευση μόνο 750 ατόμων στη χώρα ημερησίως από την Κακαβιά, και 300 από την Κρυσταλλοπηγή.

Ωστόσο, με την κατάσταση στα σύνορα να παραμένει χαοτική, ήταν αδύνατον να εφαρμοστεί το μέτρο, με αποτέλεσμα να υπάρξει άρση του, τουλάχιστον μέχρι απόψε στις 11!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 750 και οι 300 διελεύσεις είχαν καλυφθεί ήδη πριν τη 1 το μεσημέρι, και ενώ οι ουρές χιλιομέτρων παραμένουν ατελείωτες, ειδικά στην Κακαβιά...

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, λοιπόν, κάτω από αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες και ύστερα από επικοινωνία του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών με τα συναρμόδια ελληνικά Υπουργεία, αποφασίστηκε η κανονική λειτουργία των τελωνείων μέχρι στις 11 το βράδυ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός πολιτών, που περιμένουν ακόμη και τρία 24ωρα στις ουρές.

Από αύριο, θυμίζουμε, 17 Αυγούστου, καθίσταται υποχρεωτική και η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα.

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής, ενώ σημειώνεται πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Για όσους εισέρχονται από την Αλβανία θα ισχύει επταήμερη καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...