Από τη Δευτέρα (17/8) θα κλείνουν μπαρ και εστιατόρια στις 12 τα μεσάνυχτα στην Αττική

Gazzetta team
Από τη Δευτέρα (17/8) θα κλείνουν μπαρ και εστιατόρια στις 12 τα μεσάνυχτα στην Αττική
Από την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Αυγούστου, και όχι από απόψε, όπως αρχικά είχε εννοηθεί, τίθεται σε εφαρμογή -και- στην Αττική το μέτρο για κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στις 12 τα μεσάνυχτα.

Δεκαπενταύγουστο με ανοιχτά τα μαγαζιά και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα θα κάνουν οι πολίτες της Αττικής.

Όπως ξεκαθαρίστηκε, καθώς αρχικά είχε εννοηθεί ότι το μέτρο θα ισχύσει από απόψε (14/8) κιόλας, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν τα μεσάνυχτα από την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Αυγούστου. Άρα, σήμερα και το σαββατοκύριακο τα μαγαζιά θα λειτουργούν κανονικά, και... μεταμεσονύχτια.

Στα μέτρα για την Αττική συμπεριλαμβάνονται, φυσικά και τα νησιά της Αίγινας, της Ύδρας και των Σπετσών -στον Πόρο ισχύει ήδη ειδικό καθεστώς.

Το μέτρο, να θυμίσουμε, θα ισχύσει μέχρι τις 24 Αυγούστου και τα μαγαζιά υποχρεούνται να παραμένουν κλειστά από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι υπάρχει αυστηρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους -ειδικά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και κλειστούς χώρους- από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.