Το Oruc Reis έστριψε, έφτασε στο δυτικότερο όριο της Navtex (pics)

Gazzetta team
Το Oruc Reis έστριψε, έφτασε στο δυτικότερο όριο της Navtex (pics)
Συνεχίζει την περιπλάνησή του το Oruc Reis, το οποίο, ωστόσο, φαίνεται πως έστριψε και πλέει βορειοανατολικά, αφού πρώτα έφτασε στο δυτικότερο όριο της Navtex. Άγνωστο το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα, έκτακτο συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο.

Συνεχίζει την περιπλάνησή του σε θαλάσσια ύδατα το Oruc Reis, το οποίο, ωστόσο, όπως αναφέρει το protothema.gr, έκανε στροφή και πλέει άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Γύρω στις 6:30 το απόγευμα έφτασε στο δυτικότερο άκρο της περιοχής που έχουν δηλώσει οι Τούρκοι ότι θα πραγματοποιήσουν σεισμικές έρευνες, δηλαδή στο σημείο που εφάπτεται με το σημείο Α της οριοθετικής γραμμής της συμφωνηθείσας ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και στον χάρτη της ιστοσελίδας MarineTraffic, το Oruc Reis έκανε στροφή, με την πορεία του από εδώ και πέρα να παραμένει άγνωστη στον χώρο της Navtex, η οποία, να θυμίσουμε, είναι σε ισχύ μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Τώρα, το πλοίο φαίνεται να πλέι βορειοανατολικά, προς την Κύπρο.

Έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Πεντάγωνο η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.), υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικολάου Παναγιωτόπουλου.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιείται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

«Εσείς βρίσκεστε εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας»

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει να εκπέμπεται μέσω Link-16 από τα πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία παρακολουθούν τον τουρκικό στολίσκο πoυ συνοδεύει το Oruc Reis, ότι το τουρκικό πλοίο βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται, να αναφέρουν ότι οι Τούρκοι απαντούν «εσείς βρίσκεστε εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Αντιπαραβάλουν, δηλαδή, τον ισχυρισμό της Άγκυρας ότι η περιοχή ανήκει σε τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Αρμόδια στελέχη συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν ότι το Oruc Reis, που συνοδεύεται από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία και δύο ερευνητικά, δεν πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...