Δείτε live όλες τις κινήσεις του Oruc Reis (pic)

Gazzetta team
Δείτε live όλες τις κινήσεις του Oruc Reis (pic)
Παρακολουθήστε ζωντανά κάθε κίνηση του Oruc Reis, το οποίο εδώ και λίγη ώρα πλέει 10 ναυτικά μίλια μέσα στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το Oruc Reis πλέει από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας (10/8) περίπου 10 ναυτικά μίλια μέσα στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Συνοδεύεται, όπως αναφέρει το protothema.gr, από επτά τουρκικές φρεγάτες, που έχουν δημιουργήσει έναν προστατευτικό κλοιό, αλλά και από τα «Αταμάν» και «Τσένγκιζ Χαν», επίσης ερευνητικά πλοία. Κοντά στην περιοχή βρίσκεται, φυσικά, αριθμός ελληνικών πολεμικών πλοίων και από τον ασύρματο εκπέμπεται ανά 15 λεπτά το ίδιο μήνυμα, με το οποίο λένε στο πλήρωμα και τον κυβερνήτη του Oruc Reis ότι βρίσκεται σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και τον καλούν να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Φαίνεται πως πραγματοποιεί συνεχείς ελιγμούς, οι οποίοι δείχνουν ότι μέσα στις προθέσεις του είναι να κάνει ένα «πήγαινε-έλα» μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, λόγω του θορύβου που προκαλείται στην περιοχή από τη μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων, το Oruc Reis δεν μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες, παρότι έχει απλώσει τα καλώδιά του.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι η Ελλάδα κινείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Παρ' όλα αυτά, προκαλεί ανησυχία το γεγονός, σύμφωνα πάντα με το protothema.gr, ότι υπάρχει συσσώρευση μεγάλων μονάδων επιφάνειας του τουρκικού στόλου, νότια της Ρόδου. Οι Τούρκοι φαίνεται πως έχουν στείλει περισσότερα από 17 πλοία (φρεγάτες, κορβέτες και τορπιλάκατοι) και υποβρύχια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, στα οποία εάν προσθέσουμε και τις 7 φρεγάτες που συνοδεύουν το Oruc Reis, τότε συμπληρώνεται μια δύναμη περί των 25 πλοίων.

Δείτε live κάθε κίνηση του Oruc Reis: