Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Πότε και πού θα βρέξει (vid)

Gazzetta team
Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Πότε και πού θα βρέξει (vid)
Η «ψυχρή λίμνη» επανέρχεται και φέρνει κακοκαιρία στη χώρα μας τις επόμενες μέρες.

Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη, και ειδικά από την Πέμπτη και μετά, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρή Κολυδά, έρχονται στη χώρα ασταθείς και αέριες μάζες στη μέση ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας να επικρατήσει καιρός «ψυχρής λίμνης».

Ίδιο φαινόμενο, θυμίζουμε, είχαμε και στα τέλη Μαΐου, όταν, για περίπου μία εβδομάδα, πηγαίναμε από βροχή σε συννεφιά και από συννεφιά σε βροχή, λίγες μέρες -και τότε- μετά από έναν μεγάλο καύσωνα, πρωτόγνωρο για την εποχή.

Ο κ. Κολυδάς τόνισε πως και την Τρίτη (4/8) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με εξασθενημένο το μελτέμι στο Αιγαίο, ωστόσο τις επόμενες ώρες θα υπάρξει αυτή η αλλαγή στον καιρό.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης (6/8) ειδικά, στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν βροχές και η θερμοκρασία θα κινηθεί, κατά δύο βαθμούς Κελσίου, χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Στο meteo, εξάλλου, βλέπουμε πως το σαββατοκύριακο ενδέχεται να είναι φθινοπωρινό στην Αθήνα, με βροχές (το Σάββατο), αλλά και θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αντίστοιχη η εικόνα και για τη Θεσσαλονίκη, με καταιγίδες όμως, και πάλι το Σάββατο.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης είναι ότι το θερμόμετρο για την Κυριακή δείχνει 23 βαθμούς Κελσίου το πρωί και 35 το μεσημέρι!