Το χρονικό της επίθεσης στον Χίο: Το χτύπημα στον κουκουλοφόρο και οι φωνές (pics)

Gazzetta team
Το χρονικό της επίθεσης στον Χίο: Το χτύπημα στον κουκουλοφόρο και οι φωνές (pics)
Αναλυτικά το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης στον Στέφανο Χίο, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΦ του ΚΑΤ.

Έχοντας περάσει πλέον κάποιες ώρες από τη στιγμή που έγινε η δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο και εν αναμονή του πότε θα μπορέσει ο ίδιος να δώσει κατάθεση για τα όσα έγιναν έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, έχει σχηματιστεί πλέον το... παζλ για τα όσα συνέβησαν στην οδό Παπασπήλιου.

Η ώρα ήταν 3 τα ξημερώματα όταν ο γνωστός δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του, όπου 2 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, του είχαν στήσει καρτέρι θανάτου.

Μόλις έφτασε λοιπόν εκεί, ο ένας δράστης τον πλησίασε και από το παράθυρο του οδηγού τον πυροβόλησε. Η μία τον τραυμάτισε στην αριστερή πλευρά του λαιμού του και η άλλη στο αριστερό μέρος των πλευρών, ενώ άλλες δύο καρφώθηκαν στο όχημα που οδηγούσε.

Σε κάποιο σημείο της επίθεσης, όπως αναφέρει το περιβάλλον του, ο Στέφανος Χίος άνοιξε την πόρτα και χτύπησε με αυτή τον δράστη και το όπλο του, το οποίο μπλόκαρε εκείνη τη στιγμή.

Παράλληλα άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα οι δράστες να απομακρυνθούν από το σημείο και να τον ακούσει η γυναίκα του που βρισκόταν στο σπίτι.

Στην συνέχεια μετέβη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, το οποίο όμως δεν εφημέρευε και έτσι ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο ΚΑΤ όπου είναι σε καταστολή στην Μονάδα Εντατικής Φροντίδας.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Οι αρχές έφτασαν μετά από λίγη ώρα στο σημείο, ξεκίνησαν την συλλογή στοιχείων, ενώ ψάχνουν να δουν αν υπάρχουν κάμερες στην περιοχή που μπορεί να έχουν καταγράψει κάτι που να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των δραστών.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο θα παίξει και τι θα πει ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, ο οποίος προς το παρόν δεν μπορεί να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την υπόθεση παρακολουθεί διακριτική και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ της έρευνας έχει αναλάβει τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ