Σκέψεις για απομάκρυνση του πολεμικού ναυτικού από το Καστελόριζο (pic)

Gazzetta team
Σκέψεις για απομάκρυνση του πολεμικού ναυτικού από το Καστελόριζο (pic)
Κάποιες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού είναι πιθανό να αποχωρήσουν από το Καστελόριζο.

Το ενδεχόμενο να δείξει και η Ελλάδα διαθέσεις αποκλιμάκωσης της έντασης στο Καστελόριζο, εξετάζουν πολύ σοβαρά στο Πεντάγωνο.

Από την πρώτη μέρα που προκλήθηκε η ένταση με την Τουρκία λόγω της NAVTEX που εκδόθηκε από την γειτονική χώρα, δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού είχαν αναπτυχθεί νότια και νοτιοδυτικά του ακριτικού νησιού, προκειμένου να διασφαλίσουν οτι δεν υπάρξει παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το Oruc Reis.

Το τουρκικό ωκεανογραφικό όμως παραμένει αραγμένο στο λιμάνι της Αττάλειας και από το Σάββατο, πολλά από τα σκάφη της Τουρκίας έχουν ξεκινήσει την διαδρομή για να επιστρέψουν στις βάσεις. Κάτι που δείχνει οτι οι πιέσεις που δέχθηκε η γειτονική χώρα έπιασαν τόπο και η ένταση άρχισε να αποκλιμακώνεται.

Κίνηση αποκλιμάκωσης

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsit.gr, το ελληνικό επιτελείο σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσύρει και εκείνο κάποια από τα σκάφη που έχει στην περιοχή, προκειμένου να συνεισφέρει στην επιστροφή της ηρεμίας...

Βέβαια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αυτό δεν σημαίνει οτι όλες οι μονάδες του πολεμικού ναυτικού θα επιστρέψουν στην βάση τους. Κάποιες θα παραμείνουν εκεί...

Άλλωστε ο συναγερμός σε όλες τις δυνάμεις του ελληνικού στρατού θα παραμείνει ενεργός μέχρι και τις 2 Αυγούστου που ολοκληρώνεται η NAVTEX της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ