Έρευνα, μετά από 9 μήνες, για την κλωτσιά σε άνδρα των ΜΑΤ: Ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ

Gazzetta team
Έρευνα, μετά από 9 μήνες, για την κλωτσιά σε άνδρα των ΜΑΤ: Ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ
Ο αρμόδιος εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών διέταξε την προκαταρκτική εξέταση σε βάρος φοιτητή διαδηλωτή.

Έρευνα για τον φοιτητή που είχε χτυπήσει με κλωτσιά έναν άνδρα των ΜΑΤ, διέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Θυμίζουμε πως το περιστατικό είχε συμβεί στις 5 Οκτωβρίου του 2019, όταν η διαδήλωση από Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα και φορείς με αφορμή την άφιξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, είχε περάσει περάσει μπροστά από το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν στο οποίο πέταξαν μπογιές.

Τότε άνδρες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους, χτυπώντας αδιακρίτως και πετώντας δακρυγόνα, ενώ στα επεισόδια που ξέσπασαν υπήρξε ένας νεαρός που χτύπησε με κλωτσιά καρατέκα έναν αστυνομικό.

Η εικόνα αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει ντόρος σχετικά με τα στοιχεία του, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο να τα δημοσιοποιεί live στην τηλεόραση.

Το ανώνυμο τηλεφώνημα

Όπως αναφέρει ο Ριζοσπάστης που αποκαλύπτει το θέμα, ο αρμόδιος εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών διέταξε την προκαταρκτική εξέταση σε βάρος φοιτητή διαδηλωτή, αποδίδοντας σ' αυτόν κατηγορίες για μια σειρά σοβαρά αδικήματα, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παραβίαση του νόμου περί όπλων κ.ά

Μάλιστα τονίζει πως η έναρξη της έρευνας στηρίζεται σε ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αστυνομία από άγνωστο άνδρα, σε τηλεφωνική σύνδεση χωρίς αναγνώριση κλήσης, την επομένη της διαδήλωσης, με το οποίο δηλώθηκαν τα πλήρη στοιχεία, το ονοματεπώνυμο, η κατοικία και η ιδιότητα του συγκεκριμένου διαδηλωτή!